Кому протипоказана рукола Насамперед це індивідуальна непереносимість активних речовин, що входять до складу руколи. Алергія може виявлятися у вигляді спазмів у горлі, набряків слизових, порушенні травлення, спазмів у шлунку.
Широко використовується у середземноморській кухні. Рукколу найчастіше додають у салати, закуски, бутерброди, сендвічі, різотто, піцу, начинки для випічки, соуси, а також у гарніри та другі страви. Вона відмінно поєднується з м'ясом, рибою та морепродуктами, бобовими, сирами, горіхами.
Рукола містить велику кількість вітамінів та корисних речовин. Це мікроелементи: залізо, мідь, марганець, селен, цинк. Макроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій. Вітаміни: В1 – В4, В5, В6, В9, β-каротин (вітамін А), аскорбінова кислота (С), токоферол (Е), філлохінон (К).