Вчені рекомендують з'їдати гранат натщесерце Також гранатовий сік зміцнює серцеву та шлункову системи. Експерти, які відповідають за харчування, поставили досвід і виявилося, що сік плода та його м'якоть вбивають онкологічні клітини, а також запобігають розвитку метастаз, значно зменшуючи їх можливу освіту.

Ні. Гранатовий сік не можна пити натщесерце: вся справа в ударній дозі цукру, яка сильно підвищує рівень глюкози в крові. І краще розбавляти водою: висока кислотність і підвищений вміст дубильних речовин, можуть спровокувати рефлюкс (стан, в якому вміст шлунка потрапляє назад у стравохід).

Цей диво-плід не вартий є тим, хто страждає на хронічні ерозивні та виразкові захворювання шлунково-кишкового тракту. При запаленні кишківника гранат разом із кісточками також не рекомендовано вживати в їжу.

Ви зміцните серце Вчені довели: екстракт граната допомагає зменшити окислювальний стрес та запалення в артеріях. Крім того, фрукт працює як профілактичний засіб від гіпертонії. Зрештою, гранат допомагає знизити рівень шкідливого холестерину в крові та захищає від утворення бляшок.