Щоденне вживання ковбаси (обсяги понад 50 г) може призвести до страшних наслідків: цукрового діабету, ожиріння, ішемії, атеросклерозу, гіпертонії та навіть раку.21 Feb 2021

Канцерогени Усі ковбаси та перероблене м'ясо насичені канцерогенами, які сприяють розвитку раку товстої та прямої кишки, а також сильно шкодять шлунку.

Чи варто цю оболонку вживати в їжу? Це питання залишається відкритим. Шкоди організму вона завдасть, а й користі принесе мало. Натурального вигляду не мають целофанові та поліамідні ковбасні оболонки.

Краще вибрати ковбасу типу бастурми, яка зроблена методом пресування, сиров'ялену ковбасу. Корисніше з'їсти мало сиров'яленою ковбасичим багато варено-копченої або сирокопченої. Між вареною ковбасою і бужениною вибирайте буженину. Або робіть її самі в духовці, – пояснила фахівець.