Вчені з Королівського Університету Белфасту вважають, що якщо замочувати рис у воді на ніч, кількість миш'яку, який міститься, знижується на 80%. Разом з ним із продукту йдуть інші шкідливі речовини. Такого висновку вчені дійшли після того, як випробували кілька способів приготування рису.Feb 9, 2017
Якщо під час замочування, після того як перша вода охолоне, змінити її порцією ще однієї гарячої води, плов виходить ще краще. Сильно набряклий під час замочування Мал вбере менше бульйону та жиру.
Чи потрібно замочувати Мал? Це можна, можливо зробити, якщо ви хочете скоротити час варіння. Однак тримати Мал у воді доведеться 30-60 хвилин. Якщо ви замочили рис на годину і він увібрав усю воду, варити його потрібно всього 5 хвилин.
«Муть», що виділяє у процесі замочування, це і є крохмаль, який псує смак майбутнього плову. Після замочування рис стає крихким, тому не варто його терти, інакше він стане знову в'язким, а цього ми намагаємося позбутися. Щоб зберегти форму рису, воду можна підсолити.