«Якщо гречану крупу замочити на день — інший, вона, звісно, розм'якне і її навіть можна буде прожувати. Вітамінів у ній збережеться більше. Але ми любимо саме аромат і неповторний смак вареної гречки. До речі, вітамінів і мінералів у ній збережеться набагато менше, ніж у моченому дивному продукті.

Завдяки замочування помітно покращуються смакові якості страви. До того ж цей процес не займає великої кількості часу. Також завдяки замочування можна прискорити процес травлення, полегшивши засвоєння всіх корисних речовин, якими багата крупа.

Замочувати необхідно все крупи без винятку. Це не вимагає великих зусиль і забирає зовсім небагато часу. Дрібну крупу (наприклад, пшоно і гречку) Перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду велику крупу (Наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч.

Як запарювати (наполягати) гречку на ніч при схудненні: Переберіть і промийте насіння. Відбирайте кількість крупи достатню, щоб наїстись протягом дня, але не переїдати. Залийте крупу водою у співвідношенні 1 частину гречки на 2 частини води та залиште на ніч.