Так, Ви можете заморозити згущене молоко. Через низький вміст води та велику кількість цукру, згущене молоко може не перетворитися на лід, а залишитися трохи липким. Проте, заморожування не вплине на смак згущеного молока. Що стосується текстури, молочні ласощі після розморожування можуть трохи розшаруватися.

Зазначимо, що у більшості морозильних камер побутових холодильників робоча температура становить мінус 18 градусів. У деяких вона може сягати мінус 24 градусів. За такої температури згущене молоко не замерзає. Цьому перешкоджає високий вміст цукру на ній.

Шкода продукту обумовлений високим вмістом цукру, яке надмірне вживання призводить до збільшення маси тіла, порушення обміну речовин, підвищеним ризикам розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, метаболічного синдрому.

Термін зберігання згущеного молока після відкривання банки не довше, ніж 5 днів. Після відкорковування тари, згущене молоко слід перелити в банку зі скла, закрити кришкою, що щільно прилягає, і відправити в холодильне пристрій.