Виявилося, що хвилі печі по-різному діють на структури білка та жовтка. Жовток розігрівається значно швидше за білок, як у сирому, так і в готовому стані. Це стає причиною вибухів. В деяких випадках яйце при вибуху виробляє настільки потужну бавовну, що може оглушити людину.14 Dec 2017

Якщо готувати яйця в мікрохвильовій печі, вони вибухнуть. Навіть якщо ви підігріваєте варені. Навіть якщо ви проколете їх голкою. Група американських фізиків щільно вивчила це питання та з'ясувала, чому так відбувається.

При швидкому нагріванні вода усередині яйця не закипає, але при проколюванні рідина моментально перетворюється на пару і відбувається вибух.

Процес приготування:

  1. Склянку змастіть невеликою кількістю рослинної олії.
  2. У склянку розбийте куряче яйце, цілісність жовтка не повинна бути порушена.
  3. У склянку з яйцем влийте воду і додайте сіль до смаку.
  4. Накрийте склянку блюдцем і помістіть її в мікрохвильовку на 1-2 хвилини.