В історії медицини не зафіксовано випадків серйозних отруєнь простроченою кавою. Продукт із терміном зберігання може зберігати частину властивостей протягом тривалого часу. Такий напій не порівняти зі свіжим, але шкоди здоров'ю він не принесе.2 May 2019

Прострочений кава у зернах не створює ситуації отруєння організму. У нього просто буде не зовсім не той смак і аромат, тому задоволення такий напій навряд чи принесе. Питання про те, що пити прострочений кава чи не варто, практично сам собою відпадає.

Відкриті зерна зберігаємо не більше 2 місяців; Закритий мелений кава зберігаємо трохи більше 1-2 років. мелений кава у відкритій упаковці не втрачає своїх смакових характеристик до 2 тижнів; Розчинний варіант кави можна споживати пізніше 2 років із дати його виробництва.

Якщо від часу приготування пройшло не більше 5 годин, нічого небезпечного в цьому немає. Врахуйте, що солодкий напій псується швидше. Якщо остуджений еспресо або кава по-турецьки без молока та цукру відразу прибрати в холодильник, його можна, можливо розігрітиме і через добу. Довше зберігати не рекомендується.