Вчені з Королівського Університету Белфасту вважають, що якщо замочувати рис у воді на ніч, кількість миш'яку, який міститься, знижується на 80%. Разом з ним із продукту йдуть інші шкідливі речовини. Такого висновку вчені дійшли після того, як випробували кілька способів приготування рису.9 Feb 2017

Щоб вийшла в'язка каша, можна, можливо замочувати Мал нетривалий час. У такий спосіб збережеться частина крохмалю. Для замочування крупи використовуйте чисту воду, прозорий посуд. Тримайте ємність за кімнатної температури.

«Замочування прискорює процес приготування, зерно вбирає воду, а тепло розм'якшує зерно, – сказала Балакрішнан. – Моя бабуся казала, що замочування рису посилює смак зерна. Крім того, якщо його замочувати на менший час, Мал буде трохи зернистим навіть після приготування».

Треба замочувати, але правильно Мал для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 15 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.