Якщо ви забули вино в морозилці, поставте його в прохолоду і чекайте, поки воно відійде само, не грійте штучно і не бійтеся, що воно вибухне. Перш ніж налити іншим, спробуйте трохи. Якщо у вина немає газу та плоский смак, пити таке ігристе не варто.
Тому для охолодження не варто поміщати ігристе вино в морозильну камеру. Краще поставити його у звичайне відділення вашого холодильника або у цебро для шампанського з льодом. Останній варіант, настільки улюблений естетами, є найприйнятнішим.
Для охолодження ігристих вин не обов'язково використовувати морозильну камеру холодильника. Куди краще поставити напій у звичайне відділення. Естети охолоджують шампанське у відерці зі льодом. Це найзручніший і найбезпечніший спосіб.