В апельсинах міститься багато біологічно активних речовин. Це – цукру (фруктоза та глюкоза), калій, магній, фосфор, кальцій, залізо, клітковина, лимонна кислота, ефірні олії. Апельсин – просто криниця вітамінів А, В1, В2, РР і, найголовніше, вітаміну С.

Вживання одного апельсина на добу може допомогти у боротьбі з цингою, гіпертонією, авітамінозом, набряклістю тіла та кінцівок, уповільненим метаболізмом.

Вважається, що у зв'язку з порівняно великим вмістом калію та різноманітних вітамінів плоди апельсина корисні при гіпертонічній хвороби, атеросклерозі, хворобах печінки, ожирінні, подагрі.

Ці яскраві фрукти є справжнім джерелом вітамінів і мінералів! У їх складі вітамін С, В1, В6, В9 та вітамін А, а також кальцій, залізо, калій, мідь та магній, що робить апельсини корисними для нашого організму не тільки восени та взимку, а й цілий рік.