Але жодних особливих поминок на перші півроку після смерті церковним статутом не передбачено. Особливих молитов (чин поминання) для цієї дати теж немає.
Поминальний обід через півроку після смерті людини проводиться за тими самими правилами, що через 9 і 40 днів. Обов'язковою стравою, яка має бути присутня на столі, є кутя. Вона готується з пшона чи рису з додаванням сухофруктів, сиропу чи меду.
Півроку після смерті не є у православ'ї канонічною датою проведення поминок. Проте народна традиція закріпила цей день як день пам'яті про померлого, коли сім'я та близькі збираються за столом, щоб згадати людину, що пішла.
У православ'ї прийнято поминати покійних на 9 і 40 днів, а потім півроку та рік після смерті. Найчастіше організують поминальний обід, на який запрошують усіх, хто добре знав покійну людину (у минулому в ній брали участь усі охочі, у тому числі прийшли з вулиці).