Як варити макарони на плиті Щоб макарони не злиплися під час варіння в каструлі, важливо вибрати каструлю з широким дном та високими стінками. Для варіння можна використовувати більше води, ніж зазначено в інструкції – приблизно 1 літр на 100 г макаронів. Вам також знадобиться щіпка солі та шматочок вершкового масла.Oct 22, 2021

додайте велику дрібку солі в киплячу воду; тільки після того, як вода закипить і сіль розчиниться, покладіть макарони.

Щоб вироби не злиплися, можна влити в каструлю трохи олії. Готову локшину відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Якщо ви готуєте суп з локшиною, додайте її за вказаний вище час до кінця варіння.

Олія не можна додавати в воду під час приготування, а соус? Його можна, звичайно, але тільки робити це треба в каструлі, а не в тарілці. Якщо просто викласти соус зверху на макарони, на дні тарілки утворюється неапетитна рожева калюжка