Щоб вершки добре збилися і тримали форму завжди пам'ятайте кілька правил:

  1. Вершки мають бути свіжими. Перевіряйте не лише термін придатності на упаковці, а й самі вершки перед збиванням. …
  2. Вершки мають бути холодними. …
  3. Краще збивати невеликими порціями об'ємом до 300 мл.
  4. І останнє правило.

Збивати вершки міксером, починаючи з маленьких обертів і поступово збільшуючи швидкість. У середині збивання тоненьким цівком додати цукрову пудру Як тільки вершки зіб'ються до м'яких піків і почнуть тримати форму зменшити обороти міксера і припинити збивання.

Чим вищий відсоток жирності вершків, тим щільніше вийде маса при збиванні. Для збивання ми використовуємо лише вершки 33% та вище.