Щоб плов вийшов приємного жовтого кольору, необхідно у воду під час варіння додати трохи шафрану. Але не перестарайся – інакше плов вийде яскраво-жовтогарячим і буде неприємний на смак. Будь-яку спецію потрібно додавати зовсім трохи, до того ж жовтий колір плову може надати моркву та куркуму. Mar 19, 2018

куркума – фарбує плов у знаменитий золотисто-жовтий колір; барбарис – наділяє страву апетитною кислинкою та гарним виглядом; часник – робить аромат плову більш насиченим та м'яким; перець – надає готовій страві приємної гостроти та насиченості смаку.

При приготуванні плову використовуються в основному цибуля і цибуля-порей. В результаті складних процесів, що відбуваються в цибулі при пасировці в розпеченому жирі, цукор, що міститься в ньому, карамелізується і набуває коричневий колір, завдяки якому плов набуває особливий кремувато-коричневий відтінок.

Жовта приправа до рису – Куркума – додасть йому ніжний золотистий колір.