майоран – надає рибі пряний, досить стійкий запах; естрагон використовується для покращення смаку; каррі — «золота» приправа надасть кольору та дивовижного аромату; розмарин – чудово поєднується з будь-якою рибою, не нав'язуючи смак спеції, а відтіняючи страву.

В основному для приготування риби можна використовувати будь-які спеції та прянощі. Риба чудово поєднується із зеленню, лаймом, лимоном, селера, пастернаком і корінням петрушки. Також добре підходять для риби перець (чорний, запашний, червоний), базилік, розмарин, аніс, фенхель, меліса та м'ята перцева.

Приправи до червоної риби – фенхель, базилік, розмарин, куркума, чебрець, паприка, чорний перець. Приправи до білої риби – аніс, материнка, меліса, майоран, шавлія, білий перець. Приправи до річкової риби – чебрець, паприка, часник, червоний перець, каррі.