Пармезан вживається як самостійна страва або використовується у вигляді добавок до макаронних виробів, піци, супів та салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романні пармезан часто їдять із грушами та волоськими горіхами в кінці трапези.
Пармезан подають як закуску до білого та червоного вина. Він добре поєднується з виноградом та зеленню. Тертий пармезан додають у салати, посипають їм різотто, пасту, піцу, поленту, овочеві та м'ясні страви. Сир рівномірно плавиться, утворюючи хрустку скоринку.
Страви з пармезаном
- Тилапія під сиром 3.7 6. …
- Фрикадельки під томатно-сирним соусом 4.6 6. …
- Романтична вечеря для дівчини 4.9 5. …
- Фрікаделлер "Маринара" (пиріг із фрикадельками) 5.0 5. …
- Тілапія в клярі з пармезаном 5.0 5. …
- Спагетті карбонару в мультиварці 4.7 3. …
- Карбонара (найпростіший рецепт) 4.2 3.