ПРИКЛАДНИЙ РАЦІОН ХАРЧУВАННЯ ГІМНАСТОКобід (14.00-15.00): щи – 100 г, парова котлета з відвареною цвітною капустою, салат зі свіжих овочів, напій з лимоном та медом; – вечеря (18.30-19.30): капустяна запіканка з яйцем, журавлинний морс.

Обов'язково у раціоні мають бути кисломолочні продукти низької жирності: кефір, ряжанка, сир і сирні сирки, сир. Як джерела вуглеводів використовуються каші: гречана, вівсяна. пшоняна, рисова. Свіжі овочі та фрукти слід вживати щодня, у кількості 600-800 грамів.

У раціон художніх гімнасток можна включати солодощі – мед, гіркий шоколад, натуральна пастила та мармелад; Щодня до раціону харчування включають крупи – гречана, рисова, пшоняна, ячна, пшенична, кукурудзяна (у вигляді каш і гарнірів).