Пам'ятайте, що головне призначення аперитиву – зробити так, щоб гості насолодилися саме основними стравами. Тому найрозумніше буде подавати щось легке, часто вистачає крекерів та оливок. До аперитиву також відмінно підійдуть закуски з пармською шинкою.Jun 22, 2019
В якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтільядо, коктейль кір. Також аперитивом може виступати міцний алкогольний напій, горілка, віскі, ром, джин.
В цьому випадку, Апероль, як правило, виступає в парі з содовою, тоніком, цитрусовими газировками, цитрусовими фрешами, сухим білим вином, ігристим брютом, а також горілкою або джином. При безалкогольних або слабоалкогольних напарниках кількість біттера становить 1/3 або навіть ¼ від загального обсягу напою.
Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитиву, а темні – як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.