Трюфель чудово поєднується з домашньою класичною пастою, на зразок тонкої пасти тальоліні, з яйцями пашот, з соусом з додаванням пармезану, з картоплею, з яловичиною та телятиною. Наприклад, ось відмінне поєднання: філе міньйон, соус з портвейну, фуа-гра та білий трюфель.

Трюфель слід натерти на тертці або нарізати безпосередньо перед їжею або при додаванні в соуси та супи. Їх не можна сильно нагрівати, тому що висока температура зіпсує смак та запах. Вершкові та сирні соуси вберуть їх смак, вони добре поєднуються з куркою, рибою, суфле, омлетами, пастою та різотто.

Трюфель можна додавати в карпаччо, натирати на омлет чи яєчню, класти на фуа-гра. Більш витончений варіант його використання – равіолі з трюфелем і грибами або сиром та трюфелем. Або, наприклад, один із класичних супів Поля Бокюза з відвареним м'ясом, фуа-гра та трюфелем.