У промисловості оцтову кислоту одержують шляхом карбонілювання метанолу. У харчовій індустрії її отримують шляхом оцтовокислого бродіння етанолу, яке є процес спиртового бродіння. Оцтова кислота виробляється шляхом перегонки деревини.
Оцтова кислота (Етанова кислота, у побуті оцет, хімічна формула – C2H4O2 або CH3COOH, AcOH) – слабка органічна кислота, що відноситься до класу граничних карбонових кислот.
Оцтовокислі бактерії заселяють у спеціальні букові стружки — інша стружка для виробництва не підходить. Потім стружку з бактеріями поміщають у спеціальну ємність та заливають спиртом. Бактерії починають розмножуватися, окислюючи спирт до оцтової кислоти.
Щорічний обсяг виробництва оцтової кислоти в РФ на рівні 190 тис. тонн, при цьому близько 85-90% продукції Виготовляється компаній АТ «Невинномиський Азот» (входить до складу АТ «Мінерально-хімічна компанія «ЄвроХім», розташовується у м. Невинномиськ, Ставропольський край).