Продукти з невеликою калорійністю До списку низькокалорійний їжі входить кілька груп продуктів: Житній хліб та хлібці. Більшість видів овочів: артишок, цибуля ріпчаста, морква, шпинат, латук, огірок, буряк, перець, квасоля. Багато фруктів: ананас, груша, лайм, лимон, апельсин, мандарин, яблуко.
Тому правильніше називати такі продукти «нульовими», тобто з практично нульовою калорійністю. Ще один міф про такі продукти – спалювання жиру.Овочі:
- Білокачанна капуста.
- Кольорова капуста.
- Брокколі.
- Селера.
- Помідори.
- Огірки.
- Солодкий перець.
- Спаржа.
До ситним і малокалорійним можна віднести і молоко з відсотком жирності до 2,5%, сюди відноситься сир 5% і м'які сорти сиру. Таких продуктів складно з'їсти багато, а відчуття ситості від них зберігається надовго. Ситними є груші, яблука та цитруси, особливо грейпфрут та апельсин.