М'ясо є одним із джерел білка (вміст – 15-20%), мінеральних речовин (вміст коливається від 0,8 до 1,6%), – в основному це фосфати калію, кальцію, магнію, цинк та мідь, а також залізо. Мінерали в основному містяться у печінці та інших органах, а також у крові.

У м'ясі міститься натрій, фосфор, калій, магній, сполуки сірки та особливо цінне залізо. Залізо, що міститься у червоному м'ясі, добре засвоюється організмом, і з точки зору даних показників є незамінним компонентом, необхідним для утворення крові та гемоглобіну.

Хімічний склад м'яса: білки-до 16%, жири – 3-14%, вуглеводи-до 1%, вітаміни, мінеральні солі, вода – 65% і екстрактивні речовини. Білки. Білки м'язової тканини мають високу харчову цінністю. Менш цінні білки сполучної тканини, що містять колаген та еластин, у яких немає триптофану.