овочі, горіхи, фрукти та олії, такі як олія авокадо, олія з виноградних кісточок, соняшникова, ріпакова та оливкова олії; тваринні жири, такі як риб'ячий жир та сало. Аспартам, сукралоза, стевія та сахарин рекламуються як замінники цукру з низьким вмістом вуглеводів.

Якщо ви вирішили скоротити вживання вуглеводів, то пластівці швидкого приготування, вівсянка, мюслі та інші зручні сніданки більше вам не підійдуть. Підберіть замість них багаті на білки варені яйця, протеїнові коктейлі, сир і знежирений йогурт і яєчні запіканки з овочами.

Тривала відмова від них спричинить проблеми з концентрацією, зниження працездатності і, найнебезпечніше, подальшу когнітивну дисфункцію (порушення мислення). Крім мозку, в вуглеводах потребують практично всі наші органи, тому не варто нехтувати ними зі страху набрати пару зайвих кілограмів.