М'ясо під час дієти, спрямованої на боротьбу з гепатит та покращення роботи печінки, краще вживати не жирне; хороша яловичина, нежирна грудинка (птах), риба та морепродукти, але не жирні (судак, річкова форель, хек).

Дієта при гепатиті З дорослих обмежує вживання продуктів, що викликають бродіння в кишечнику, активне виділення жовчі. Тому необхідно максимально зменшити вживання жирів, сої, продукти рекомендується варити, запікати, періодично – тушкувати, смаження заборонена! Суворо виключається будь-який вид алкоголю!

Дозволені продукти при гепатиті

  • вегетаріанські, молочні, фруктові супи;
  • нежирні сорти м'яса та риби у відвареному, запеченому вигляді, а також один-два рази на тиждень та в смаженому вигляді, але без паніровки;
  • одне-два яйця два-три рази на тиждень або омлети, при погана переносимість – яєчні білкові омлети;
  • фрукти та овочі.