Якісне тушковане м'ясо містить тільки натуральні інгредієнти – багато м'яса, трішки спецій, овочів та жодних консервантів:
- м'ясо – яловичина або свинина (зазвичай більше 90% по закладці),
- цибуля ріпчаста сушена,
- сіль кухонна харчова,
- перець чорний молотий,
- лист лавровий.
Aug 17, 2020
У чому варять тушонку М'ясо у власному соку тушкують у каструлі, духовці, мультиварці або спеціальному апараті – автоклаві. Приготувати тушонку в домашніх умовах можна будь-яким із цих способів. Зазвичай просто закладають м'ясо у банку, додають спеції, накривають кришкою та відправляють готуватися.
М'ясо краще для тушонки від ноги (рулек) – якщо яловичина, а якщо свинина, то окіст з жировим прошарком або частина з лопатки. Тоді виходить соковита та смачна консерва. Важливо, щоб на шматку були присутні жилисті частини або невелика кількість жиру.