Калорійність бананів у два рази вища, ніж у яблук. Проте, банани так само, як і яблука, багаті на вітаміни групи В, А, С, PP і Е. У бананах досить високий відсоток заліза, калію, натрію та кальцію. На відміну від яблук – банани можуть збільшити рівень цукру в крові та небажані при діабеті.Sep 7, 2015

Якщо порівняти банан з яблуком, то банан містить у 4 рази більше протеїну, у 2 рази більше вуглеводів, у 3 рази більше фосфору, в 5 разів більше вітаміну, а і заліза, і вдвічі більше інших вітамінів та мінералів.

Через високу кількість винної кислоти та клітковини необмежене вживання яблук може спровокувати нудоту та гастрит. Дієтологи рекомендують є не більше 2-3 яблук у день.

Банани – Відмінне дієтичне джерело калію. Один плід середнього розміру містить дев'ять відсотків РСНП. Дієта, багата калієм, може допомогти знизити артеріальний тиск, а у людей, які вживають багато калію, ризик серцевих захворювань значно нижчий.