За вмістом поживних речовин усі види сочевиці приблизно однакові, проте в зеленій сочевиці більше білка та кальцію, вона краща, ніж червона, Зберігає оболонку, в якій багато клітковини. Червона сочевиця – рекордсмен за вмістом заліза та калію.Jan 11, 2022

Відмінності є і у складі: зеленої сочевиці більше калію, заліза, кальцію. Вона краща, ніж червона, Зберігає оболонку, в якій багато клітковини – харчових волокон. У зернах червоного кольору міститься бета-каротин. Вона перевершує зелену з концентрації вітаміну У.

Ця культура багата на вітаміни, мікроелементи. У її складі багато білка, що легко засвоюється організмом. З усіх зернобобових вона найбільше багата залізом, вітаміном B1 та амінокислотами. Також є мікроелементи: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, омега-3, омега-6.

Шкода сочевиці Тому якщо у тебе чутлива система ШКТ або є хронічні захворювання шлунка, кишечника, краще з сочевицею бути обережним. По-друге, оскільки сочевиця важко перетравлюється, її слід уникати людям із таким захворюванням, як подагра.