Качині яйця значно перевершують курячі за вмістом вітамінів, мінералів, кислот та інших корисних речовин. Крім того, яйця качки значно рідше викликають алергічні реакції, вони містять більше калорій і вважаються більш поживними. Тому можна сказати, що качині яйця корисніші за курячі.

У ході дослідження вчені проаналізували яйця гусей, курей, перепелів та качок. Встановлено, що за кількістю амінокислоти яєчні білки вказаних пернатих майже однакові. Однак курячі та перепелині яйця є найкориснішими, оскільки вони більш калорійні.

Варені яйця качок можна, можливо додавати до салатів. Варені качині яйця входять до повсякденного меню англійців. Жовток качиних яєць чудово підходить для приготування локшини. Смажені качині яйця за смаком поступаються курячим.

Куряче і перепелине яйце є більш дієтичним продуктом: куряче – Калорійність 162, перепелине – 158 кКал. Зміст протеїну найбільший у гусей – 14%. На другому місці – качки (13.7 %), на третьому – перепели та кури (13.1 та 12.8 % відповідно). Лідерами за вмістом вуглеводів є гуси та качки (1.2 %).