Яловичина – м'ясо, розщеплення якого відбувається за температури 41-480З, отже, і підшлункова залоза, і печінка, і жовчовивідні шляхи працюватимуть у посиленому режимі. Тому якщо ваша мета – схуднення, варто вибирати піснішу яловичину, а ось для щадного харчування більш придатна свинина.Dec 21, 2015

Яловичина і телятина У ній більше білка, а жиру менше. За рештою показників не поступається яловичині. М'ясо корів багате на фосфор, магній, калій, селен, цинк, вітаміни групи В, вітамін D, і звичайно, залізо.

Яловичина – рекордсмен за вмістом заліза, проте таке м'ясо перетравлюється повільніше, тому не рекомендується у великих кількостях людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Джерело цинку та вітамінів групи В – це свинина.

Найтугоплавкіший, за словами фахівця, важкий для людського шлунка жир – гусячий. Після гусака у плані тяжкості засвоєння йдуть качка, жирна баранина, свинина.