Компот із журавлиною сприяє зниженню температури та зміцнює організм під час епідемії грипу за рахунок високого вмісту вітаміну С. У шипшині теж повно цього вітаміну, а тому напій з ним підвищує імунітет і допомагає боротися із застудними захворюваннями.

Компоти вгамовують спрагу, насичують вітамінами, сприяють зміцненню імунітету, прискорюють метаболізм, нормалізують роботу ШКТ та мають ще безліч корисних властивостей, які визначаються складом інгредієнтів. Тому однозначно відповісти на питання, чим корисний компот, і який із компотів краще, не можна.

Напій, що має чудовий смак, не тільки вгамовує спрагу, а й забезпечує наш організм цінними речовинами: вітамінами, мікроелементами, амінокислотами та багатьма іншими біоактивними нутрієнтами. Кожен з них несе свою функцію, підтримуючи діяльність всього організму.

Щоб компот вийшов не тільки смачним, а й корисним, робити його найкраще із суміші кураги, яблук, груш, чорносливу. При варінні компотуКрім цих сухофруктів, можна покласти засушені ягоди, наприклад, вишню, родзинки, шипшину та інші.