Варена морква збільшує біодоступність каротиноїдів та здатність нашого організму перетворити їх на вітамін А. Крім того, варена морква також містить корисну клітковину та в ній зберігаються такі мінерали як кальцій, залізо, магній, фосфор, калій та вітамін К.Mar 3, 2019

Варена морква допомагає лікувати злоякісні пухлини, дисбактеріоз кишківника, нефрити. Має цей овоч і протимікробні властивості. також в моркви містяться фітонциди. Досить пожувати морквину – І кількість мікробів у роті різко зменшиться.

У період загострення захворювань ШКТ Коренеплід небажано додавати до раціону при хворобах печінки. Нездоровий орган неспроможна засвоїти каротин. Протипоказанням також є виразкова хвороба шлунка та ентерит. Крім того, морква може спричинити алергічну реакцію.

– Переїдати морквину теж не слід, інакше з'явиться сонливість. Добова норма споживання моркви — це три чи чотири середні за розміром коренеплоди (приблизно 200 г).