У складі ікри вобли безліч вітамінів, наприклад, А, В2, Е, РР, В1, В9, С. Цей продукт хороший і за наявності мікроелементів та мінералів. Сірка, фтор і хлор стають головними мінералами, також у ній є хром, нікель, молібден і цинк. Корисні якості ікри активно використовуються косметологами.Feb 18, 2020

Дієтологи вважають ікру найціннішим харчовим продуктом. У ній міститься понад 30% білка, який засвоюється людиною набагато краще, ніж білки, що містяться у м'ясі та молочних продуктах. Крім того, до її складу входять вітаміни A, D та Е, фолієва кислота, кальцій, фосфор та йод, які дуже корисні.

В'ялена вобла неймовірно багата хромом-110% у 100 г м'якоті. Він дуже корисний тим людям, чий організм недостатньо добре засвоює вуглеводи (наприклад, люди похилого віку). Також у в'яленій вобле міститься майже третина добової норми заліза та вітаміну РР, які благотворно впливають на роботу кровотворення.

Корисні властивості ікри вобли Ікра цієї риби ще називається тарама, з такою назвою також знайомі закордоном, де ікра продається у банках. Така ікра може втрачати свої корисні властивості, вітаміни та мікроелементи, але деякі якості зберігаються.