Якщо в рецепті немає кислих продуктів, то використовується розпушувач. Якщо вони є – потрібна сода. Сода має ще один плюс — вона прибирає зайву кислинку, а готова випічка не буде надто кислою.Oct 11, 2017

у млинці на основі молока або води краще додавати розпушувач.

Щоб замінити одну чайну ложку магазинного розпушувачапотрібно зробити наступне: додати чверть чайної ложки харчової соди до сухих інгредієнтів; половину чайної ложки свіжого лимонного соку – до рідких інгредієнтів; змішати обидві складові в єдину масу.

У деяких рецептах необхідно задіяти і соду, і розпушувач одночасно. Це потрібно, коли в тесті недостатньо інгредієнтів з кислим середовищем і вуглекислого газу буде мало для підйому тесту.