Сорбіт (і клітковина), виявлені в чорносливі, мають м'який проносний ефект. Це стимулює травлення, допомагаючи переміщати залишки їжі та води у товсту кишку. Щодня вживаючи чорносливти можеш підтримувати здоров'я травної системи і уникнути запорів.
Завдяки вмісту корисних речовин, у тому числі глюкози, курага та чорнослив сприятливо впливають на згадку, процес мислення та мозкову діяльність в цілому. Печінка, нирки. Завдяки впливу сухофруктів розвантаження одержують органи, що очищають організм від токсинів та продуктів метаболізму, повідомляє InterCOR.
Рекомендована порція має бути не більше 30 г кураги. Враховуйте, що курага важить від 3 до 7 г, залежно від розміру та процесу сушіння. Найкраще, якщо в день Ви будете з'їдати трохи більше 4-7 штук цих корисних сухофруктів.