Тут індичка знову перемагає – холестерину в ній 62 мг, а в курці – 64 мг. Та ж ситуація із вмістом жирів: у 100 г філе індички їх всього 0,7 г, а курки — 2,6 г. М'ясо індички краще засвоюється і набагато рідше стає алергеном. Тому за інших рівних вона стане кориснішим інгредієнтом раціону, ніж курка.

Калорійність М'ясо і курки, і індички не дуже калорійно, але індичка – дієтичніше, якщо говорити про м'ясо зі шкірою: 144 ккал проти 214 ккал у курки зі шкірою. Якщо ж ви візьмете філе без шкіри, то отримаєте приблизно однакову калорійність: 113 ккал у курки, 115 ккал у індички.

Характеристики м'яса: індичка проти курки Калорійність разом із шкірою: у індички нижче Небезпечний холестерин: індичка – близько 71 мг, курка – близько 84 мг. Присутність селену: в індичці – 38%, у курці – 18%. Амінокислота триптофан для виробництва серотоніну, мелатоніну: концентрація в індичці – 219, у курці – 192.

«Індичка – Це досить ніжний птах, сприйнятливий до інфекційних захворювань і погано переносить зараження, – зазначив він. – З курями набагато простіше.