Охолоджена риба, як і м'ясо, несе значно більше користі здоров'ю людини, ніж заморожена. Термін зберігання охолодженої риби у холодильнику магазину при температурі 0-2°С обмежений, як правило, 24 годинами; в домашніх умовах її краще приготувати протягом 3-4 годин після покупки.Apr 16, 2019

Часто риба, яка продається як «свіжа», Такої, насправді, не є. Спочатку її було заморожено, а перед викладкою на прилавок розморожено. Такий перепад температур навряд чи добре позначиться на її якості, тому заморожену рибу брати краще всього.

На дотик охолоджена риба має бути щільною та пружною. Розморожена (не охолоджена) риба відрізняється в'ялістю консистенції та слабким тонусом шкіри. Якщо натиснути на неї пальцем, то ямка, яка утворюється, відновлюватиметься дуже повільно або не відновлюватиметься взагалі, розповідає Краюшкін.

Свіжоморожена – це риба, яка відразу після лову зазнала заморозки. Справа в тому, що на сьогоднішній день, рибу заморожують сучасними морозильними камерами прямо на судні (шокове заморожування). Що дозволяє зберегти всю користь та смак свіжої риби.