Щоб посилити враження від страви, до пасти слід подавати вино, яке доповнює смак соусу. Червоні томатні соуси, густі та вершкові білі соуси, песто – вино, яке ви подасте до них у пару, виведе їх на новий рівень.

Паста з густим, насиченим м'ясним соусом вимагає червоного вина з легкою кислинкою: каберне фран, санджіовезе, неббіоло. Паста з вершковим соусом. До неї справжні гурмани беруть вина, в яких чути вершки – щоб смаки доповнювали одне одного. Найчастіше це віоня або шардоне.

Ідеально поєднуються з легкими соусами на основі овочів, а також із традиційними (томатним, сирним, вершковим).

Які вина підійдуть? Класична карбонару – жирна та ароматна страва. Щоб пробитися через її насичений сирно-яєчно-свинячий смак, потрібне яскраве та свіже вино з гарною кислотністю. З білих ми рекомендуємо сухе хрумке Піно Гріджіо, наприклад, Pinot Grigio Torresella.