Сибас чи дорадо — яка риба смачніша? Сибас і дорадо різні сорти риби, але якщо обробити їх на філе, відрізнити їх буде практично неможливо. Дорадо має м'який та солодкий смак, який можна порівняти з ніжним м'ясом тріски. Сибас гурмани цінують за смак, ніжне та соковите м'ясо, яке легко відокремлюється від кісток.
Сібас і Дорадо практично не мають кісток – Суттєвий плюс при виборі. Принципова відмінність тільки в тому, що у сибаса кістки розташовані щільніше в м'якоті – на обробку піде трохи більше часу. Дорадо менш примхлива риба – витягувати її кістки дуже легко.
Дорада містить у своєму складі досить велику кількість йоду, а також таких мікроелементів, як фтор, літій, залізо, бром та бор. Вживання м'яса цієї риби запобігає захворюванням щитовидної залози. Крім цього, дорада містить у своєму складі дуже важливі макроелементи: магній, кальцій та фосфор.
Географія Від країни вилову риби залежать умови її зберігання та транспортування. Зараз до нас йде безпосередньо з самої Росії: горбуша, кета, нерка, мінтай надходять із Далекого Сходу, а мінтай, тріска, пікша, зубатка – з Баренцевого моря. Греція та Туреччина – основні постачальники сибасу та доради.