Для домашнього застосування краще вибирати ванільний цукор, він має більш тонкий аромат і його простіше використовувати. Ванілін або етилванілін краще використовувати на великих підприємствах, де суворо контролюється дозування продуктів, за рахунок своєї концентрації це буде вигідніше.1 Nov 2019

Як і було сказано раніше, ванілін – дуже інтенсивний порошок, тому його до страв додають у малих кількостях. Якщо ж ви хочете замінити ванілін ванільним цукром, то його знадобиться у 30 (!) разів більше (якщо за рецептом необхідно 0,5 грам ваніліну, то вам знадобиться 15 грам ванільного цукру).

Радимо вибирати пластичні, гладкі, жирні на дотик стручки, які можна зігнути, не ламаючи. Наліт білих кристалів на поверхні – ванілін – ознака якості ванілі.

Замінити можна, але майте на увазі, що ванілін і ваніль дуже різні на смак та запах. Ваніль дає благородний пряний присмак і довгий післясмак, зовсім трохи гірчить і практично не має солодощі. Ванілін простий і має досить сильний аромат.