При зберіганні більше доби навіть у холодильнику вони починають виробляти шкідливі речовини: аміак, сірководень та фосфористий водень, тому зварені круто яйця рекомендується з'їдати відразу після приготування.

Корисніше всього є варені яйця швидкого чи тривалого варіння. Найкраще вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або глазуню з зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D і A.

Яйце куряче (варене всмятку) містить практично весь спектр вітамінів, але особливо у продукті цінується вітамін В2, без якого неможливий обмін речовин та синтез енергії з білків, жирів та вуглеводів (calorizator). Холін, наявний у яйці всмяткувиступає в ролі медіатора, передаючи нервові імпульси в організмі