На думку дієтологів, варення є одним із найшкідливіших ласощів, на відміну від гіркого шоколаду, який знаходиться на першому місці серед корисних для здоров'я солодощів. Вся справа у вмісті цукру. Варення більше ніж наполовину складається з цієї «солодкої отрути». У той час як у шоколаді його всього від 25 до 40%.6 Sept 2017
Солодощі з магазинів можна замінити домашніми десертами: варенням чи джемом. «Ідеально, якщо це консервація у власному соку із мінімальним додаванням цукру. У такому вигляді фрукти та ягоди зберігають свої корисні властивості», – зазначила експерт.
«Безпечною нормою споживання цукру вважається близько 40 г у день. Це приблизно 6 чайних ложок чистого цукру, 4 цукерки (близько 10 г шт.), 4 печива (близько 10 г шт.), один дуже маленький шматочок торта або 2 кульки морозива (одна порція близько 20 г), – каже експерт.
Вважається, що оптимальною дозою солодких ласощів на добу для дорослої людини є 100 г продукту. Наприклад, можна, можливо зробити чай з листям малини, додати до нього 2-3 ложки варення з малини та цілий день його пити.