Мальтодекстрин – це як цукор, тобто він виконує функції цукрозамінника та підсолоджувача, але при цьому, на відміну від цукру, є набагато нешкідливішим.. Одержують мальтодекстрин за допомогою процесу ферментації з такої сировини, як картопляний, кукурудзяний або рисовий крохмаль.
Склад Milkiland 80 на 100 гр:Протеїн ― 81% (81 р.) Жири ― 6% (6 г.) Вуглеводи (молочний) цукор) ― 3,5% (3,5 р.)
При виготовленні кондитерських виробів мальтодекстрин застосовується для регулювання технологічних властивостей напівфабрикатів та готової продукції, володіє функціями стабілізатора структури харчових мас, загусника, вологоутримуючого агента, регулювання солодощі, сполучного компонента.
Мальтодекстрін використовується як вуглевод в дитячих сумішах, у тому числі у безлактозних сумішах для малюків, які не переносять лактозу. Також він застосовується як загусник їжі в шлунку дитини, що перешкоджає її закидання зі шлунка в стравохід і ротову порожнину, тобто зригування.