сироп агави в півтора рази солодший за цукор, то його потрібно менше, а значить підсумкова калорійність буде ще нижчою. Низький глікемічний індекс сиропу агави пояснюється тим, що в ній практично немає глюкози, а фруктоза хоч і солодша, але дуже незначний вплив на рівень цукру в крові.

Нектар, витягнутий із внутрішньої м'ясистої частини агавимає низький глікемічний індекс. Це сприяє його повному засвоєнню організмом. Сироп успішно використовується для підсолоджування продуктів та напоїв і може повністю замінити цукор.

Використовуйте ⅔ чашки сиропу агави замість 1 чашки білого цукру у рецептах, зменшуючи при цьому кількість іншої рідини в рецептах на ¼-⅓ чашки. При використанні сиропу агави випічка може набувати коричневого кольору – щоб уникнути цього, трохи понизьте температуру в духовці і збільшіть час випікання.

Насолода замінника пояснюється наявністю в ньому глюкози, фруктози та інуліну. Зазвичай сироп радять тим, хто худне, посилаючись на його низький глікемічний індекс. Інша явна перевага сиропу полягає в тому, що він майже вдвічі солодший цукру, Отже, його можна буде використовувати вкрай економно.