Чим корисна гречка Гречка за вмістом харчових волокон і білка дорівнює кіноа. У ній трохи менше фолієвої кислоти, але її легко заповнити за рахунок свіжої зелені. Зате гречана крупа трохи менш калорійна в порівнянні з кіноа – 120 ккал на 100 г (у вареному вигляді).

В склад кіноа входить: білків – 8 г, жирів – 4 г, вуглеводів – 39 г, клітковини – 5 г, цукру – 2 г, натрію – 13 мг. Кіноа – Повноцінний білок, містить всі дев'ять незамінних амінокислот. Також ця крупа — багате джерело заліза та магнію. Користь кіноа ще й у тому, що воно містить вітамін Е, калій та магній.

Корисно при нестачі мінералів та вітамінів групи В (високий вміст цих речовин у зернах). Підходить для харчування вегетаріанців та веганів: кіноа багато повноцінним рослинним білком з усіма необхідними амінокислотами. Корисно для хворих на діабет: знижує рівень цукру в крові, інсуліну та тригліцеридів.

КОРИСТЬ КІНОА ДЛЯ ОРГАНІЗМУ ЖІНОК Також продукт пом'якшує перебіг синдромів ПМС та менопаузи. Завдяки високому вмісту сильних антиоксидантних компонентів (селен, марганець, вітамін Е) вживання крупи також знижує ризик розвитку раку молочних залоз.