Зелені яблука рекомендується вживати людям зі зниженою кислотністю шлунка (в зелених яблук більше кислоти, яка допомагають шлунку в перетравленні їжі), солодкі червоні яблука – при підвищеній кислотності шлунка, тому що в них міститься менше кислот.
Дієтолог зазначає, що вміст корисних речовин у фрукті безпосередньо залежить від кольору. У червоних та жовтих яблуках більше каротину (він має значення для здоров'я клітин та зору), а в зелених – Більше заліза. В одному яблуку міститься 25% від добової потреби аскорбінової кислоти.
У шкірці червоних яблук міститься набагато більше антиоксидантів, про ловців вільних радикалів, і це доведений факт. Антоціан, що фарбує шкірку яблук у червоний. коліртакож підтримує здоров'я судин.
Вважається, що найкориснішими для здоров'я вважаються яблука зелені сорти. Яблука Ґренні Сміт якраз і ставляться до них. Їх важко переплутати з іншими сортами: блискучі яскраво-зеленого кольору, із жорсткою оболонкою та соковитою кислою м'якоттю. Вони ідеальні в спеку, оскільки успішно можуть замінювати і воду, і їжу.