Хрін дає сечогінний та жовчогінний ефект, підвищує чоловічу потенцію, зміцнює імунітет, посилює кровотворення. Настоянку з перетертого кореня використовують зовнішньо для виведення ластовиння, як дезінфікуючий засіб при забитих місцях і саднах, дерматитах і грибкових хворобах на шкірі.

Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.

Виправдовуючи всі зусилля, вона здатна покращити апетит при вживанні перед їжею, допоможе позбавитися болю в суглобах, нормалізує рівень цукру в крові, позитивно впливає на лікування подагри, ревматизму і навіть серцево-судинних захворювань.

Найбільше застосування хрін знаходить як пряно-смакова добавка в кулінарії, де використовуються свіжі терті або нарізані коріння, а також листя як пряність при засолюванні та маринуванні різних овочів.