Регулярно вживаючи бульби у сирому чи смаженому вигляді, можна суттєво знизити рівень цукру. Лікарі радять цей продукт хворим подагрою, хворобами нирок, недокрів'ям, відкладенням солей. Допомагає він і тим, хто намагається впоратися з ожирінням. Корисними властивостями можуть похвалитися відвар та сироп із бульб.

Топінамбур: протипоказання Його не варто їсти людям з підвищеним метеоризмом, тому що клітковина, що міститься в ньому, і інулін можуть посилити даний розлад.

Завдяки унікальному складу топінамбур чудово впливає на обмін речовин, активізує виділення жовчі та ферментів підшлункової залози. Вживання його в їжу допоможе знизити рівень цукру в крові, позбавить запалень у шлунку, кишечнику та суглобах, покращить стан шкіри.

Почистіть бульби, як картоплю, і наріжте тонкими скибочками. Прекрасно поєднується з грушею та сиром із блакитною пліснявою. Можна додати до класичного салату зі свіжої капусти, заправивши його ароматним маслом або сметаною. — Дієтолог Катерина Іваннікова рекомендує вживати бульби у відвареному чи запеченому вигляді.