Австрійці люблять щільно поїсти, завжди на їхньому столі є м'ясо – яловичина, свинина, баранина, дичина, птах, цінуються і потрухи. З овочів переважають капуста та картопля, але широко використовуються і коріння – петрушка, селера, пастернак. Поширені тут і борошняні вироби – галушки, локшина, млинці.
Національні страви Австрії
- Австрійський салат. Цей листковий салат можна побачити в меню ресторанів по всій країні, а також легко приготувати самостійно. …
- Бакхендль 1 фірмова страва столичної кухні з XVIII століття. …
- Бойшель. …
- Ванілеростбратний. …
- Віденські сосиски. …
- Віденський гуляш. …
- Краутфлекерль. …
- Ростбіф Жірарді.
День австрійця зазвичай починається з легкого сніданку (Fruhstuck), що складається з кави (або молока) із хлібом, олією або джемом.
Віденський Шніцель (Wiener Schnitzel) – візитна картка австрійської столиці. Це ніжна теляча відбивна, обсмажена в панірувальних сухарях. Шніцель зазвичай подають з картопляним салатом та лимоном. Порція настільки велика, що вистачить двох.