Австрійці люблять щільно поїсти, завжди на їхньому столі є м'ясо – яловичина, свинина, баранина, дичина, птах, цінуються і потрухи. З овочів переважають капуста та картопля, але широко використовуються і коріння – петрушка, селера, пастернак. Поширені тут і борошняні вироби – галушки, локшина, млинці.

Національні страви Австрії

  • Австрійський салат. Цей листковий салат можна побачити в меню ресторанів по всій країні, а також легко приготувати самостійно. …
  • Бакхендль 1 фірмова страва столичної кухні з XVIII століття. …
  • Бойшель. …
  • Ванілеростбратний. …
  • Віденські сосиски. …
  • Віденський гуляш. …
  • Краутфлекерль. …
  • Ростбіф Жірарді.

День австрійця зазвичай починається з легкого сніданку (Fruhstuck), що складається з кави (або молока) із хлібом, олією або джемом.

Віденський Шніцель (Wiener Schnitzel) – візитна картка австрійської столиці. Це ніжна теляча відбивна, обсмажена в панірувальних сухарях. Шніцель зазвичай подають з картопляним салатом та лимоном. Порція настільки велика, що вистачить двох.