Свою алкогольну продукцію китайці ділять на п'ять категорій: шаосин-цзю – шаосинське рисове вино (нагадує японське саке); "мао-цзю" – рисові горілки до 58 градусів фортеці; «ерготоу» – дуже міцні горілки, які женуть із гаоляну, чумізи, кукурудзи (на Далекому Сході їх іноді називають «ханжа»); «Путао-цзю» – …

На легкий сніданок подають хлібці з кунжуту, а як напій – соєве молоко. Невелика миска рису – також некалорійна їжа, в тому числі різноманітні салати з моркви, водоростей і шпинату, булочки на пару з бобовою начинкою. Особливе місце у китайському сніданку займають каші з рису, гречки та інших круп.

Самий популярний чай в Китаї – це Улун Те Гуаньінь і Пуер, на третє місце ми поставимо Дахунпао, але останній більше використовується як дорогий подарунок, як знак поваги та уваги.